2011 р. Рада відмовилась від приватизації Почаївської Лаври

Законопроект про приватизацію Почаївської Лаври відкликаний з Верховної Ради. Про це повідомив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

19 жовтня автори законопроекту представники провладної коаліції Бут та Шенцев відкликали законопроект № 9105, який передбачав виведення Почаївської Лаври з переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягає приватизації.

«У першу чергу, це стало можливе через позицію громади й духовенства Тернопільщини й України, яка зібрала 63 тисячі підписів проти приватизації української святині – Почаївської Лаври», – зазначив депутат обласної ради.

«Громадськість дала чітко зрозуміти, що не дозволить торгувати святим й перетворити храми на предмет торгу», – наголосив він.

«Західна інформаційна корпорація»