2009 р. У Криму відбудували будинок, в якому жила Леся Українка

У Балаклаві відбудували будинок, в якому близько 100 років тому жила українська письменниця Леся Українка.

Перед будівництвом реставратори демонтували будинок Лесі Українки, а також ще три історично-архітектурні споруди, які, на їхню думку, за довгі роки занепаду перетворилися на руїни.

Перед демонтажем фахівці ретельно обміряли усі архітектурні форми і елементи, сфотографували їх, а потім на підставі цих і архівних даних відтворили будинки.

Будівельники і реставратори працювали під ретельним наглядом представників профільних державних установ, істориків і громадськості.

Сьогодні будівельники стверджують, що одне з найкрасивіших місць Балаклави (знаходиться майже відразу ж праворуч від входу з моря до Балаклавської бухти) відтворене у первісному вигляді.

На Будинку Лесі Українки планують встановити меморіальну дошку.