Церква св.Іоана Богослова

Церква 1744 р. (дерев.) [Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р.].

Церква св.Михаїла 17 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.] – посвята помилкова.

Церква 17 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дерев’яна церква св.Іоана Богослова 1700 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 134].

Церква Іоана Богослова 1700 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

26. с.Скорики Тернопільська обл. Підволочиський район. Церква св.Івана Богослова. XVII ст. Подільського типу.

Тридільна триверха зрубна, з восьмигранними наметовими верхами на низьких восьмериках (над навою дешо вищим).

Довідка на сайті

Довідка на сайті