Церква Успіння

Церква Успіння існувала перед 1745 р. Нова дерев’яна церква збудована в 1746 р. – існувала до 1830-х рр. Спочатку була триверха, в 1790 р. над вівтарем верху вже не було, була влаштована стеля. Нова кам’яна одноверха хрещата церква збудована в 1831 р. довкола старої (так, що стара церква знаходилась всередині кам’яного футляра; пізніше її розібрали для будівництва дзвіниці [таким чином, звичай будувати футляри над старими церквами з’явився не в наш час]). Дзвіниця збудована окремо від церкви в 1833 р. В 1870 р. перебудовано купол; в 1886 р. церква розписана; в 1898 р. прибудовано новий західний притвор, наслано нову підлогу, влаштовано хори. Розміри церкви 12: 5 саженів (25.6: 10.7 м), висота 14 саж. (29.8 м) [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7].