Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Фото Юрія Крилівця (опубліковано 20.09.2019 р.)

Церква 1759 р. (дерев.) [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Михайлівська церква 1758 р. (дерев.) у Бистрому [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дзвіниця 19 ст. (дерев.). Церква св.Миколи 1588 р. (дерев.), перебудована в 1759 р. [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 194, 226].

Дерев’яна церква св.Миколи 1588, 1759 рр. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 88].

Миколаївська церква 1588, 1759 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

З Канори найкраще виїхати через Воловець на дорогу Львів – Ужгород, що через Сваляву приведе нас до Мукачевого. У Сваляві Бистрій є дерев’яна церква XVIII ст., визначна як пам’ятка початкового етапу формування лемківських храмів. На апсиді й нефі церкви є тільки ще невеличкі баньки і лише на башті розвинутий верх з підсобиттям та двохярусним, чистого рисунка барочним верхом [Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р., с. 384].

Довідка на сайті

Довідка на сайті