2010 р. Греко-католицький храм у Любліні - перший у списку загальнопольського конкурсу «7…

2010 р. Греко-католицький храм у Любліні - перший у списку загальнопольського конкурсу «7 чудес мого міста»

Дата: 20.05.2010

Загальнопольський конкурс «7 чудес мого міста» завершився 16 травня. У результаті інтернет- та смс-голосування, яке тривало від 21 квітня, перше місце в конкурсі посів греко-католицький храм у Любліні. У фіналі конкурсу взяло участь 9 міст та близько 70 місць-кандидатів зі всієї Польщі.

«Перше місце в загальнопольському конкурсі для греко-католицької церкви в Любліні – справді несподіванка. Це є свідченням активності та чисельності усіх тих, котрі утотожнють себе з цим особливим храмом. Любов до історичної спадщини, згуртованість, взаємопідтримка стали передумовою перемоги.

Ця подія є символічною та показує, що поруч із вже відомими місцями існують історичні пам’ятки, значення та цінність яких щойно відкриваємо для себе і світу. Щиро дякую усім, хто підтримав церкву у конкурсі та віддав за неї свій голос під час голосування», – зазначив о. Стефан Батрух, парох греко-католицької парафії у Любліні.

Як повідомила РІСУ Олена Яремко, за результатами голосування, найгарнішими місцями у Польщі стали: 1) Люблін: Греко-католицька церква, 2) Вроцлав: ринок, 3) Краків: бенедиктинський монастир у Тиньцу, 4) Познань: Цісарський замок, 5) Варшава: Віланув, 6) Познань: Цитадель, 7) Вроцлав: Будинок залізничного вокзалу.

Джерело: РІСУ