Закладна табличка 1751 р.

Фото І. Ю. Парнікози, 2 січня 2021 р.

Напис на табличці: «Ego Michael Ioannes Kaletynski vexiller Braclaviensis, fundator ecclesiae ordinis praedicatorum sub tit[ul] B[eatae] V[irgine] M[ariae] assumptionis occupante sedem apostolicam Benedicto 14 sub episcopatu illu RDO Franciski IO [?] Demn Kobieski fpis luceoriensis et provincia EA RP Henrici Russian regnante in Polonia Augusto Tertio ieci fundameta anno 1751 augu die 29 aprilis.»

Приблизно: «Я, Михайло іоан Келетинський, хорунжий брацлавський, фундатор церкви ордену проповідників [= домініканців] під назвою Успіння благословенної діви Марії, за посідання апостольського престолу Бенедиктом 14-м [1740 – 1758], за єпископа… Франциска… Кобеського [єпископа?] луцького і провінції Руської Генріха, коли правив у Польщі Август 3-й [1736 – 1763] – заснував 29 квітня 1751 р.»

Францішек Антоній Кобельський був луцький єпископом в 1739 – 1755 рр.

Під табличкою подано українську етикетку з неймовірною кількістью помилок (Кахетинський замість Калетинський, воєвода замість хорунжоно, «коли Руссю прави Генріх з Польщі», і т. д. Не одного тілки пана видно по халявах, але й музей також.