Рисунок Наполеона Орди.

Widok ogólny od strony rzeki Boh a pałacem Jaroszyńskich dawniej Kalityńskich, kościołem podominikańskim p.w. św. Michała i cerkwią. Pałac dwukondygnacjowy z ryzalitami; obok na wzgórzu dwuwieżowy kościół; z lewej strony cerkiew z wieżą i kopułą. Dat.: 4 Września. Napis: Tywrów. Jaroszyński; Koczubej; napis na podkładzie: Tywrów G. Podolska. Tywrów niesie nazwisko od Tywerców szczepu Słowiańskiego nad rzeką Bohem – Własność niegdyś Kaletyńskiego Chorążego Bracławskiego teraz należy do familij Jaroszyńskich. 1871 – 1873. Rys. ołówkiem podmalowany akwarelą. 19,5 x 28,3 cm. Muzeum Narodowe, Kraków. III-r.a. 3044. (Teka Podole). [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 764]