2007 р. Полтавські чиновники обікрали церкву на понад півмільйон гривень

Дата: 26.11.2007

Управління містобудування та архітектури ОДА у грудні 2006 року проводило тендер на виконання реставраційних робіт іконостасу Спасо-Преображенської церкви, що у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Службові особи, відповідальні за обрання виконавців завдання, вирішили нагріти руки на святому. Два чиновники Полтавської ОДА, підробивши документи, обікрали церкву на понад півмільйон гривень. Цими днями махінаторів викрили – повідомляє Ольга Тараненко.

У відділі зв’язків з громадськістю УМВС України у Полтавській області поінформували, що махінація почалася з того, що у тендері брали участь фірми з різних міст, але якими володіла одна й та сама особа. Посадовці на це порушення закрили очі. Тож, за результатами цього нібито конкурсного відбору переможцем стала київська фірма. Відчувши безкарність своїх дій держслужбовці пішли далі і вже під час реставрації підробили акти виконаних робіт.

Фірма-виконавець отримала понад 1 мільйон 100 тисяч бюджетних коштів, причому майже половину з них казна сплатила «за повітря». Правоохоронці виявили, що підприємство-переможець тендеру взагалі не мало права розпочинати реставраційні роботи іконостасу Спасо-Преображенської церкви, оскільки замовник, управління містобудування та архітектури ОДА не отримало на це дозволу від Головного управління охорони історико-культурної спадщини України.

Стосовно правопорушників-держслужбовців прокуратура міста вже порушила кримінальну справу за обвинуваченням у службовій підробці за статтею 366 Кримінального кодексу. Вона передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі до трьох років з позбавленням права займати відповідні посади або займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Джерело: РІСУ