Церква Преображення

Найдавніші відомості датуються 1531 р. 1 В актових книгах Холмського гродського суду в записах за 1622 р. згадується місцевий священик Іван. 2 Перед 1742 р. було збудовано чергову дерев’яну церкву3 Нову дерев’яну греко-католицьку церкву зведено у 1871 р. 4 З 1875 р. – православна. Згоріла під час першої світової війни. 5 У 1929 р. селяни почали будувати церкву-каплицю 14 м довгу, 6 м широку і 7 м високу 6. У 1934 р. її зруйнували поляки. 7 У1938 р. в місяці квітні почали будувати на ім’я Микити Маршона дім молитви, але не давши закінчити, його запечатали і у вересні Маршон змушений був розібрати його. 8 Під час другої світової війни в селі діяла відновлена православна парафія. 9

1. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 252.

3. ЛНБ, відділ рукописів, ф. 9, спр. 4400, арк. 51.

4. Słownik geograficzny królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich. – Warszawa, 1880. T. l. – S. 669.

5. ЛНБ, Відділ рукописів, фонд 9, справа 4400, аркуш 51.

6. Там само.