2009 р. Великий палац Золочівського замку відкриють у Всесвітній День музеїв 18 травня

Дата: 02.03.2009

Великий палац Золочівського замку готують до офіційного відкриття. Про це сьогодні, 2 березня, повідомив кореспондент ЗІКу. За словами директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького, за роки незалежності на реставрацію пам’ятки коштів з державного бюджету не виділяли, провести роботи вдалося завдяки меценатській допомозі.

18 травня, у Всесвітній День музеїв, планують офіційно відкрити Великий палац, який може стати найпривабливішим об’єктом «Золотої підкови». «Зробили другий поверх, ми там облаштували експозицію. Залишилося побілити фасади та встановити водостічні труби, і ми готові до відкриття Золочівського замку», – розповів Возницький.

Нагадаємо, в експозиційних залах палацу є полотна Рубенса, старовинні меблі, зброя, рідкісні карти, світильники з кісток іхтіозавра, яким понад 60 мільйонів років. Головна особливість палацу – це його інтер’єр. Якщо в Олеському замку акцент зроблено на художніх полотнах, то у Золочівському головний акцент – на предметах інтер’єру.

У минулому році замок відвідали 132 тисячі туристів. Керівництво музею переконане, що цього року відвідувачів буде ще більше.

До відновлення споруди Золочівського замку долучився народний депутат Петро Писарчук.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»