2008 р. Захисні колись. Нині – небезпечні

Світлана Мичко

Дата: 26.04.2008

Унаслідок сильних злив, які впродовж кількох днів не припинялися на південному заході області, почали руйнуватися замкові мури міста Бучач, на яких розташовано дуже багато сучасних будинків. Отож зазнають руйнувань і останні. Так, позавчора обвалилася підпірна стіна на вулиці Мулярській – господарі залишились без веранди.

За висновками оперативної групи Головного управління МНС України в Тернопільській області, яка виїжджала на місце НП і брала участь у ліквідації наслідків зсуву, на даний момент існує загроза подальшого руйнування підпірної стіни вже іншого житлового будинку по вулиці Просвіти.

Еменесники розробили та подали на розгляд Бучацької міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропозиції щодо проведення комплексу інженерних заходів, які мають запобігти подальшому руйнуванню старовинних замкових мурів. Від того, наскільки швидко і якісно їх буде вжито, залежить безпека проживання у своїх оселях й інших мешканців райцентру.

Джерело: “Україна молода”