Семінарський корпус замикає західний бік курдонера. Споруда – П-подібна в плані, з церквою, що сполучається з бічними крилами корпусу галереями на аркаді.

Корпус збудовано в 1866 – 1870 рр. для духовної семінарії. У 1875 р. тут розмістили теологічний факультет щойно відкритого Чернівецького університету. Семінарську церкву споруджували протягом 1864 – 1878 рр. Лише в 1882 р. завершено декор інтер’єру й освячено її. Зразком для архітектурних форм і живопису церкви слугували середньовічні монастирі Молдови й Буковини, особливо Сучавського регіону, які обстежили й дослідили Й.Главка та К.Йобст під час будівництва й оздоблення будівлі.

Розпланування Семінарського корпусу – коридорне, однобічне. Інтер’єри вирішено й декоровано аналогічно палацу митрополита: приміщення перекрито сферичними банями на пандативах і хрещатими та циліндричними склепіннями, прикрашено їх малюваннями, керамічними вставками, різьбленням і мозаїкою з різних порід каменю. Екстер’єр характеризується переважанням романської стилістики із застосуванням великих аркових вікон і високих ступінчастих шпилів на причілках.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 280.