2008 р. Чернівці відреставрують чотири австрійські дворики у центрі міста

Дата: 16.07.2008

Чернівецька міськрада до жовтня 2008 року планує відреставрувати чотири історичні дворики у центрі міста і повернути їм вигляд, який вони мали за австрійських часів. Реконструкції підлягають споруди на пішохідній вулиці О. Кобилянської, 22, 23, 53 і на Центральній площі, 8.

“Реконструкція відбувається у межах проекту Чернівецької міської ради, що переміг на Всеукраїнському конкурсі програм і проектів з розвитку місцевого самоврядування”, – повідомив під час прес-конференції заступник директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Анатолій Юрчак.

Загальна вартість робіт становить 1,3 млн грн. З них 0,5 млн грн буде виділено з Фонду розвитку місцевого самоврядування, 0,5 млн грн дадуть підприємці, котрі погодилися підтримати проект, а ще 0,3 млн грн надійде з міського бюджету.

Двори реконструюють за історичними документами. На вул. О. Кобилянської, 53, у дворику після реконструкції буде літературно-виставкове кафе. На Центральній площі, 8 створять міні-готель та ресторан.