2010 р. Вірменська громада Феодосії чекає

Дата: 23.03.2010. Вірменська громада Феодосії чекає остаточної згоди на передачу їй храму Святого Георгія, щоб розпочати реставрацію

За реставрацію середньовічної вірменської церкви cвятого Георгія в Феодосії, яка внесена до реєстру пам’ятників архітектури Криму візьметься вірменська громада. На сьогодні продовжується оформлення документів на передачу приміщення, що почалася більш ніж півроки тому. Після цього можна буде говорити про офіційний початок відновлювальних робіт.

За словами глави вірменської громади Феодосії Арутюна Амірханяна, насамперед планується провести очисні заходи і відремонтувати фасад. Надалі необхідно буде здійснити комплексні роботи усередині храму – встановити колони і спорудити тимчасове покриття над всією будовою.

Як інформує Analitika.at.ua, на сьогодні храм знаходиться в жалюгідному стані – він занедбаний, покрівля продірявилася, на його охоронній території розташовуються гаражі. 2006 року вірменська громада вже повідомляла про бажання провести реставрацію культової споруди, але тоді далі за прибирання справа не пішла, оскільки громада чекала на можливість обгородити храм.

Окрім ділянки під церквою Святого Георгія, вірменська громада планує отримати в коритсування земельну ділянку у Феодосії, де знаходиться храм Святого Михаїла та Гавриїла і могила Айвазовського.

Джерело: РІСУ