2008 р. В Івано-Франківську демонтують обеліск Слави

Дата: 01.07.2008

Серед 55 пам’ятних знаків, що перебувають на балансі КПО “Спецкомбінат”, найбільш небезпечним є обеліск Слави, котрий розташований на Північному бульварі. Як повідомив ZAXID.NET директор “Спецкомбінату” Степан Савчук, лише для поверхневої реставрації обеліску потрібно більше мільйона гривень, тому найкращим рішенням, на його думку, є демонтаж пам’ятника. За його словами, проти такого рішення не заперечують “…ні російська община в Івано-Франківську, ні російський консул в Україні”. Адже сам обеліск осипається, а керамічні плити вже неодноразово травмували біля обеліску дітей.

Як зазначив начальник відділу туризму міськвиконкому Володимир Устинський, демонтаж обеліску Слави є найбільш прийнятним і зрозумілим рішенням. У Польщі, за його словами, всі пам’ятники радянської доби давно демонтовані. А що саме буде стояти на місці обеліску, вирішать місцеві архітектори. Ймовірно, тут розміститися пам’ятник Данилу Галицькому.

Обеліск Слави в Івано-Франківську встановили на честь 30-річчя перемоги Радянської Армії над фашистськими окупантами.