2009 р. Музей Олекси Довбуша знову відкритий для відвідувачів

Дата: 22.06.2009

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук та голова обласної ради Ігор Олійник в п’ятницю, 19 червня, стали першими відвідувачами відреконструйованого приміщення музею Олекси Довбуша. За словами керівника музею, доктора історичних наук, професора, заслуженого діяча наук України Володимира Грабовецького, деякі бізнес-структури виявляли активне бажання викупити приміщення, що знаходиться в центрі міста, а сам музей переселити в один із спальних районів.

Однак, завдяки зусиллям керівництва області, привабливе з точки зору розташування приміщення вдалось зберегти за музеєм. „Я щиро вдячний нашій обласній владі, особливо голові облдержадміністрації Миколі Палійчуку та голові обласної ради Ігорю Олійнику, за їхню роботу по збереженню музею для громади міста та області. Після ремонту приміщення музей наче отримав друге дихання”,- сказав відомий історик, академік Володимир Грабовецький.

На ремонт було витрачено спонсорські кошти, які залучили за сприяння керівництва області. Загалом на реконструкцію, за словами Ігоря Олійника було витрачено близько 40 тис. грн.

Для довідки: Експозиція музею Олекси Довбуша побудована на матеріалах з приватної колекції невтомного дослідника антифеодального руху на Прикарпатті професора Володимира Грабовецького. В музеї експоновано немало живописних робіт, в тому числі кілька портретів ватажка опришків, речі побуту і навіть топірець, який належав самому Олексі Довбушу.