2008 р. Перший заступник голови Львівської ОДА очолив відбудову Успенської церкви, що згоріла…

2008 р. Перший заступник голови Львівської ОДА очолив відбудову Успенської церкви, що згоріла в Яворові

Дата: 10.01.2008

Учора, 9 січня, в кабінеті першого заступника голови Львівської ОДА Валерія П’ятака відбулося засідання за участі керівника головного управління архітектури, містобудування та просторового розвитку Степана Лукашика, представників Львівської Архієпархії, районної влади Яворівського району та інших компетентних осіб з приводу відбудови в Яворові Успенської церкви (УГКЦ), яка згоріла вночі на 3 січня. Про це повідомив власкору ЗІКу депутат Львівської обласної ради, заступник голови Яворівської РДА Іван Стецькович.

З його слів, учасники зібрання зійшлися на думці, що Успенську церкву в Яворові відбудують з дерева (дуба), за кресленнями тієї, що згоріла.

На запитання власкора ЗІКу, звідки візьмуть гроші на зведення нової церкви, – Іван Стецькович відповів, що значні кошти будуть закладені в обласному та районному бюджетах, а також сподіваються на гроші чисельних спонсорів.

«До мене вже звернулося багато заможних підприємців зі Львова, які запропонували матеріальну допомогу для зведення нової Успенської церкви в Яворові на місці згарища унікальної пам’ятки архітектури державного значення», – наголосив у розмові з власкором ЗІКу Іван Стецькович.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»