2009 р. Музею передали шкатулку Тараса Шевченка

Лариса Зелененко

Дата: 19.06.2009

Родичі Тараса Шевченка по лінії його рідної сестри Катерини Красицької – Любов та Олена Майбороди передали музею Кобзаря в Каневі кілька речей. До них, за родинними переказами, безпосередньо причетний Тарас Шевченко. Веретено-іграшку малий Тарас зробив для своєї племінниці Федори. За переказами Віри Красицької, праправнучки Катерини Красицької по лінії її сина Максима, подаровану музею Кобзаря шкатулку також власноручно зробив Тарас Шевченко.

Родичі подарували музею солянку-коробку у вигляді решета, портрет Тараса Шевченка без головного убору, вишитий хрестиком праправнучкою Катерини Красицької Дарією Бондар, і рушник із квітковим орнаментом, вишитий гладдю праправнучкою Катерини Красицької Тетяною Вікнянською.

– У новій експозиції музею Тараса Шевченка плануємо зробити куточок родичів, де й будуть представлені подаровані сьогодні речі, – каже працівник музею Алла Яхимович.

18 червня музей Шевченка святкував своє 70-річчя. Його відкрили 1939-го.

Джерело: “Газета.ua”