Кляштор францисканців

Комплекс споруд Троїцького монастиря 16 – 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Троїцький монастир 17 – 19 ст. (вул.Київська, 56) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ТРОИЦКОГО МОНАСТЫРЯ КОМПЛЕКС СООРУЖЕНИЙ (ул.Ленина, 56). Первоначально был францисканским монастырем, В 1863 г. передан в ведение православного духовенства, отремонтирован и расширен новыми зданиями. Основные сооружения комплекса: Троицкая церковь, кельи с трапезной, Иоанно-Предтеченская (теплая) церковь и колокольня. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 313)

Кляштор францисканців заснований кн.Карлом Корецьким у 1620 р. у східній частині міста. Костел перетворено на парафіальну церкву після 1830 р., а весь кляштор перетворено на православний монастир св.трійці в 1863 р. [Рычков П.А. Дорогами южной Ровенщины. – М.: 1989 г., с.23 – 28].

Как живет самая закрытая обитель страны – Корецкий женский монастырь (16.01.2015 г.)

+ Цікаві фото.