2011 р. На Волині археологи знайшли 400-річний медальйон

Про це повідомляють у держпідприємстві Волинські Старожитності.

“Медальйон був виготовлений зі свинцю і позолочений Це був своєрідний знак, що засвідчує право купця вести торгівлю, який підтверджував сплату ним податків.” – Розповів науковий співробітник держпідприємства Віктор Баюк.

За його словами, медальйон має пристосування, щоб його можна було носити на шиї. “Крім того, власник проколов його, щоб пришити до одягу Це зайвий раз вказує на важливість цього медальйона для купця, який настільки боявся його втратити, що навіть пришив.” – наголошує фахівець.

За його словами, знахідка збереглася чудово. “На лицьовій стороні добре видно герб і написи на латині, які ще потребують розшифровки”, – говорить Баюк.

Крім того, в держпідприємствах повідомляють, що на околиці села Крупа Луцького району, де знайшли медальйон, також виявлено залишки кам’яної споруди XVI століття. Ймовірно, саме тут була розташована митниця, яка згадувалася в описах маєтків князів Острозьких у 1545 році, а пізніше була знищена під час татарських набігів років 1577 або 1578 році.

У держпідприємстві додають, що всі знахідки будуть передані у Волинський краєзнавчий музей міста Луцька.