Видатні випускники

Надзвичайно авторитетний склад викладацького персоналу зумовив велику популярність інституту. В перший рік до вузу було подано 1100 заяв, прийнято 360 осіб. У 1902 навчалося 1255 студентів, у 1909 – 2396. Перший випуск відбувся 1903. За 1898–1917 диплом КПІ отримали 2815 осіб. Значна частина студентів не закінчила навчання в зв’язку з 1-ю світовою війною, революційними подіями 1905–07 та 1917–21 в Україні.

Серед студентів і випускників КПІ 1903–18 були відомі вчені, представники вітчизняного виробництва й техніки. В їх числі:

Андерс Федір Фердинандович (1868–1926) – інженер-конструктор, творець першого вітчизняного дирижабля цивільного призначення;

Бардін Іван Павлович (1883–1960) – металург, акад. АН СРСР (меморіальна дошка на будинку хімічного корпусу);

Вінтер Олександр Васильович (1878–1958) – вчений у галузі енергетики, акад. АН СРСР, начальник будівництва Шатурської і Дніпровської ГЕС;

Григорович Дмитро Павлович (1883–1938) – авіаконструктор, автор першого у світі гідролітака-винищувача (1916);

Думанський Антон Володимирович (1880–1967) – хімік, акад. АН УРСР, чл.-кор. АН СРСР, директор Інституту загальної і неорганічної хімії АН УРСР (1945–60);

Мікулін Олександр Олександрович (1895–1985) – конструктор, акад. АН СРСР, Герой Соціалістичної Праці, генеральний конструктор авіаційних двигунів в СРСР (з 1943);

Симиренко Володимир Львович (1891–1938) – вчений-садівник, директор Центрального державного плодового розсадника УСРР (1921–30), засновник і керівник (з 1930) Всесоюзного НДІ плодово-ягідного господарства (тепер Інститут садівництва Української академії аграрних наук);

Симінський Костянтин Костянтинович (1879–1932) – вчений у галузі будівельної механіки, акад. ВУАН, директор Інституту технічної (з 1929 – будівельної) механіки ВУАН (з 1921), віце-президент ВУАН (1931–32);

Сікорський Ігор Іванович (1889–1972) – авіаконструктор, основоположник багатомоторної авіації (меморіальна дошка на будинку механічних майстерень);

Сухомел Георгій Йосипович (1888–1966) – вчений у галузі гідравліки і гідромеханіки, акад. АН УРСР, директор Інституту гідрології і гідротехніки АН УРСР (1940–58);

Чижевський Микола Прокопович (1873–1952) – вчений у галузі металургії, акад. АН СРСР.