Генеральний план:

1. Садиба.

1.4. Склад.

1.5. Склад.

1.6. Фрагмент дворової будівлі.

2. Корпус Олександрівського ремісничого училища з прибудовою.

540. Хлібної магістратської крамниці, Олександрівського ремісничого училища комплекс, 18 – 20 ст. (архіт., іст.).

Вул. Братська, 2, вул. Ігорівська, 14. Формувався понад століття, локалізований у двох колишніх садибах первісно різного функціонального призначення, об’єднаних у 2-й пол. 19 ст. в єдиний комплекс Олександрівського ремісничого училища.

Його елементи є складовою частиною історичної забудови перехрестя вулиць Братської та Ігорівської – важливої частини Подолу з боку набережної Дніпра. До складу комплексу входять: садиба на вул. Братській, 2 (магістратська хлібна крамниця, дві споруди складів, кузня, будинок навчальних майстерень, фрагмент дворової будівлі) та корпус училища з прибудовою на вул. Ігорівській, 14.

540.1. Садиба, 18 – 19 ст.

Споруди формують невелике внутрішнє подвір’я. З двох первісних проїздів – у бік вулиць Набережно-Хрещатицької та Братської – зберігся лише останній, у вигляді проміжку між магістратською хлібною крамницею та залишками дворової будівлі. Разом з кузнею будівлі репрезентують фронт забудови ділянки вздовж вул. Братської. 1875 садибу передано Олександрівському ремісничому училищу.