2007 р. Ющенко просить Януковича розібратися з Гостинним двором

Дата: 23.05.2007

Президент України Віктор Ющенко звернувся з листом до прем’єр-міністра Віктора Януковича, в якому порушується питання стосовно прийнятого Кабінетом Міністрів України розпорядження від 13 квітня 2007 року № 190 «Про передачу будинку на Контрактовій площі, 4, у Києві (Гостинного двору)».

Як повідомили в прес-службі Президента, Ющенко зазначає, що отримав звернення від творчої інтелігенції, яка висловлює занепокоєння з приводу прийнятого вищезазначеного розпорядження.

«Зазначене розпорядження передбачає вивільнення орендарями займаних ними площ Гостинного двору. Таким чином, зокрема, корпорація «Укрреставрація», інститут «УкрНДіпроектреставрація» і Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного можуть опинитися в непристосованих або без належних умов приміщеннях, передає «УНІАН».

На думку фахівців, виселення базових інститутів в реставраційній галузі, і особливо бібліотеки з унікальними фондами, приведе до припинення їх роботи на довгий час, а також негативно позначиться на стані збереження безцінних архівних матеріалів і старовинних друкарських творів», – говориться в листі Глави держави.

Ющенко звертається до Януковича з порханням розглянути підняті у зверненні питання, пропрацювати можливість співіснування на площах Гостинного двору Державного агентства України з інвестицій та інновацій разом з реставраційними організаціями і науковою бібліотекою або вишукати інший прийнятний для всіх сторін варіант.

Джерело: «ForUm»