2009 р. “Мистецький арсенал” розпочинає роботу

Дата: 17.08.2009

23 серпня 2009 року в східному крилі Старого арсеналу відбудеться відкриття виставки “Із глибин…”, що ознаменує початок повноцінного функціонування “Мистецького арсеналу”. Про це на брифінгу в понеділок заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, пише Ліга.

“Ця виставка є першим масштабним заходом (площа експозиції – 3,5 тисяч кв.м), що знаменує початок повноцінного функціонування “Мистецького арсеналу”. Проект “Мистецький арсенал” має на меті створення головного музею країни (такого, як, наприклад, музей Інституту Смітсона в США, Лувр у Франції, Ермітаж у Росії), відвідувачі якого матимуть можливість побачити всю історію української культури – від найдавніших часів до сучасності, наочно побачити внесок України в розвиток світової цивілізації”, – пояснила Ванникова.

У зв’язку з цим на виставці “Із глибин…” будуть представлені експонати української культурної спадщини з колекцій провідних музеїв України, що охоплюють період від пластики часів Трипілля до художніх робіт XXI століття.

Зокрема, свої експонати для виставки нададуть Національний музей історії України, Інститут археології НАН України, Львівська галерея мистецтв і Музей історії релігії, національні заповідники “Хортиця” і “Переяслав”, а також Черкаські, Херсонські, Вінницькі і Запорізький краєзнавчі музеї та ін.

“Таким чином, буде показаний невеликий прообраз експозиції усього “Мистецького арсеналу”, – підсумувала Ванникова.

Джерело: “Українська правда. Київ”