2009 р. На схилі поблизу пам’ятника Святому Володимиру у Києві просів ґрунт

На схилі Володимирської гори в Києві, перед пам’ятником Святому Володимиру, просів ґрунт, в результаті чого пошкоджено металеву огорожу, а також оглядовий майданчик – асфальт просів, тріснув і тріщина фактично відсуває майданчик в бік Дніпра.

Як стало відомо, заасфальтована частина оглядового майданчика праворуч від пам’ятника просіла, щонайменше, на 20 сантиметрів – асфальт утворив помітну западину.

Площа просідання – півтора квадратних метра, асфальт починає просідати вже на відстані приблизно 1,5-2 метрів від постаменту. Ліва частина оглядового майданчика не постраждала.

Ймовірно, також у результаті зсуву ґрунту пошкоджена частина металевої огорожі навпроти пам’ятника – з того боку, де ґрунт на схилі сповзає вниз, деякі металеві стрижні, що з’єднують конструкцію огорожі, розірвані, і крайня частина огорожі також похилена.

Окрім того, повідомляється, що пошкоджена частина тротуару і огорожі, що відокремлює від краю схилів доріжки Володимирської гори праворуч від пам’ятника.

Також, бетонна основа металевої огорожі пересунулась від краю тротуару, утворивши тріщину шириною приблизно 20-40 сантиметрів, огорожа похилилася в бік схилу Дніпра.

Глибина тріщини – до півметра, довжина – приблизно три метри. До металевої огорожі навіть не скрізь можна підійти – небезпечно. Тріщина фактично відрізає оглядовий майданчик від тротуару.

Загалом площа біля пам’ятника, яку так чи інакше зачепив зсув ґрунту, становить 8-10 кв. метрів. Коли просів ґрунт невідомо, проте ще кілька тижнів тому такого не спостерігалося.

Ніяких огорож навколо небезпечного місця не встановлено.