Галицької армії вул.

Паралельно до вул.Гвардійської простягається вулиця Глінки, названа так 1945 року на честь російського композитора першої половини ХІХ століття Міхаіла Ґлінки. З 1903-го мала назву Кадетська бічна, з 1913-го – Гербуртів на честь львівської міщанської родини, за часів німецької окупації – Маєнштрассе. У будинку № 1-а в 1950-х була середня школа № 2 із російською мовою навчання, нині тут Дитяча художня школа імені Олекси Новаківського та фірма “Колір-ПРО”. У будинку № 7 від часів незалежності міститься один із перших елітних готелів нових часів “Замок Лева”. За СРСР вулицю вважали місцем проживання найвищого місцевого партійного керівництва, в’їзд сюди було заборонено. Забудова вулиці: конструктивізм і вілли.

Джерело: “”, 2 листопада 2007 року, № 198 (268)