Гребінки вул.

Вул. Богдана Лепкого з площею Григоренка з’єднує вулиця Гребінки, названа так 1946 року на честь українського байкаря Павла Гребінки (1812-1848), від 1885-го називалася Подлєського, в часи німецької окупації – Колонієнштрассе, в 1944-1946 роках – Подлєвського.

Адресу № 1 за Польщі мало ательє дамських капелюхів “Барбара”, а нині тут міститься бюро перепусток обласного управління внутрішніх справ.

У будинку № 2 за польських часів працювала перукарня Баліна, тепер тут магазин продуктів і ремонт м’яких меблів.

У будівлі № 8 за Польщі містилося ательє дамських капелюхів Габера та виробництво паперових торбинок “Матадор”, від часів СРСР і донині тут працює поштове відділення № 7.

У будинку № 8 до 1939 року містилося Акціонерне товариство хімічного промислу та цегельні “Цегіва”, зараз тут агенція урочистих подій. Забудова вулиці: класицизм, історизм.

Джерело: “”, 29 серпня 2008 року, № 125 (433)