Богдана Лепкого вул.

Слід знати, що вулиця прокладена в 1880-х рр. на грунтах Е.Ф.Браєра.

Між вулицями Городоцькою та Листопадового чину пролягає вулиця Лепкого, названа так 1991 року на честь українського поета й прозаїка Богдана Лепкого (1872-1941), від 1885-го називалася Браєрівська, в 1950-1991 рр. – Галана на честь галицького письменника-комуніста Ярослава Галана (1902-1949).

У будинку № 3 за польських часів містилося поштове відділення № 7, книгарня “Евер” Кортіса й тартак, нині тут магазин шкіри й хутра Basic.

У будинку № 5 до війни містився Англо-угорський банк і магазин рільничих машин Альтштока, тепер тут діє Медико-соціальний центр для потерпілих у роки диктаторських режимів.

У будинку № 14 у 1950-х роках містилася прокуратура Залізничного району, нині тут медичний центр.

У будівлі № 16 у 1950-х діяв залізничний райком КПУ і ЛКСМУ і ЗАГС Сталінського району, в 1960-1980 рр. – завод із ремонту побутової техніки “Рембудтехніка”, держстрах Червоноармійського району й індпошив і ремонт трикотажних виробів, нині тут Личаківський районний суд, управління міграційної служби у Львівській області та Личаківське районне відділення страхової компанії “Оранта”.

Забудова вулиці: класицизм, історизм.

Джерело: “”, 29 серпня 2008 року, № 125 (433)