Батуринська вул.

Вулицю Клепарівську з Єрошенка з’єднує вулиця Батуринська, названа так 1992 року. У середині ХІХ століття була частиною вулиці Під Дубом, також мала назву Клепарівська бічна. Від 1871-го – Інвалідів, бо вела до Дому інвалідів на Клепарівській, в 1963-1992 рр. – Курчатова на честь російського радянського вченого-фізика.

У неіснуючому сьогодні будинку № 15 за польських часів містилася електротехнічна спілка “Електрод” і пекарня Вайтґерна.

Під № 16 – штаб Західного оперативного командування (раніше – штаб Прикарпатського військового округу) – будівля 1960-х років, відома в народі як “Пентагон”.

Значну частину будинків північної та південної сторони вулиці було зруйновано під час Другої світової війни, на їх місці впорядкували паркову зону.

Забудова – в стилі класицизму й сецесії.

Джерело: “”, 14 березня 2008 року, № 36 (344)