Бібліотечна вул.

Вулицю Устияновича з вул.Дорошенка з’єднує вулиця Бібліотечна, названа так 1946 року. Від початку XVIII століття вона була частиною вулиці Марії Магдалини, бо пролягала за будівлею цього костелу, від 1871-го – частиною вулиці Липової, від 1893 р. називалася Уєйського, на честь польського поета, у 1933-1943 роках – Баворовських, на честь польського графського роду, фундація якого створила тут музей і бібліотеку, в часи німецької окупації – Адам Різеґассе, на честь німецького математика Адама Різа (1492-1559), 1945 року – Факультетська.

Адресу № 2 до війни мав музей і бібліотека Баворовських, а також музей Уєйського, за часів СРСР тут був відділ мистецтв бібліотеки Академії наук, нині – Виставковий зал Палацу мистецтв фундації меценатів Тетяни й Омеляна Антоновичів. На будівлі збереглася меморіальна дошка дорадянських часів, яка сповіщає, що тут був арсенал Сенявських.

Забудова вулиці – одна будівля у фортечно-бароковому стилі, згодом перебудована у стилі ампір.

Джерело: “”, 19 вересня 2008 року, № 137 (445)