Боберського вул.

Паралельно до вул.Смаль-Стоцького вулиці Городоцьку й Тургенєва з’єднує вулиця Боберського, названа так 1991 року на честь українського педагога і спортивного діяча Львова Івана Боберського (1873-1947). Від 1889-го вона називалася За Рогаткою, бо розташована за Городоцькою “рогаткою”, від 1936-го – Татар-Тшесньовського на честь учасника українсько-польської війни 1918 року Здіслава Татар-Тшесньовського, за часів німецької окупації – Панцерґассе, від 1946-го – Чєкаліна на честь радянського партизана часів Другої світової війни. У п’ятиповерховому житловому будинку 1960-х років за СРСР працював овочевий магазин, від 1990-х – магазин “Птиця”, нині він пустує. Забудова вулиці: класицизм і конструктивізм 1930-х і 1960-х років.

Вул. Боберського з Кульпарківською з’єднує вулиця Скісна, названа так 1933 року. За часів німецької окупації називалася Верґассе. У чотириповерховій будівлі початку 1950-х років під № 1 міститься середня школа № 51, у цьому приміщенні розташована також дитячо-юнацька спортивна школа № 5. Забудова вулиці: конструктивізм 1930-х років.

Вулиця Ліська, названа так 1950 року, з’єднує вулиці Віктора Поліщука та Боберського. Від 1931-го вона називалася Кентшинського бічна, від 1933-го – Ліського, за часів німецької окупації – Юнкерґассе. В офісному будинку 2000-х років розміщено Львівський інститут менеджменту. Забудова вулиці: класицизм, конструктивізм.

Джерело: “”, 14 грудня 2007 року, № 228 (298)