2009 р. Домінікани з двориком

Мар’яна Вербовська

Дата: 16.02.2009

Музей історії релігії невдовзі планує розширення. Вже нині на подвір’ї колишньої трапезної Домініканського собору виконують ремонтні роботи. За словами Зоряни Білик, директорки музею, з кінця минулого року будівельники розчищають внутрішній майданчик музею, де має бути ще один вхід. Також музейники мають намір дещо перебудувати приміщення.

“Ми давно планували розширити наші експозиції, позаяк матеріалу маємо більше, ніж місця для виставляння, – розповідає пані Білик. – Зокрема, хотілося б облаштувати сад біблійних рослин, або ж продовжити кімнати з експонатами історії релігії, які сьогодні не маємо змоги показувати через брак місця.

Ще один вхід, а точніше вихід, дозволить зробити музей досконалішим, адже зараз маємо ситуацію, коли відвідувачі заходять і виходять через одні двері. Це заважає правильно проводити екскурсію, бо під кінець оглядин музею люди заходять у глухий кут, а потім змушені повертатися через всі кімнати в зворотному напрямку”.

Серед планів – і оновлення підвальних приміщень. Щоправда, музейники досі вагаються, що розмістити у підвалах: атракції для відвідувачів чи оформити пивниці як фрагмент підземного Львова. Коли буде реалізовано амбітні плани працівників музею, залежить передусім від фінансування міської ради. Зоряна Білик розповіла “Пошті”, що минулорічний початок ремонтних робіт у подвір’ї розпочався завдяки тому, що працівники музею із власних зарплат зібрали гроші на проектні роботи, які передали до управління “Укрзахідпроектреставрації”.

Тільки після цього міська рада виділила кошти на розчищення дворика. Цього року в музеї сподіваються на більшу оперативність Ратуші.

Джерело: “Суботня пошта” (Львів)