2011 р. Депутати відмовили Львівському музею історії релігії

Дата: 10.03.2011

10 березня депутати Львівської міської ради проголосували за перенесення питання «Про надання в оренду нежитлових приміщень Львівському музею історії релігії» на вул. Музейній, 1. Проектом ухвали міської ради пропонувалось надати Львівському музею історії релігії для розміщення музею в оренду терміном на 25 років нежитлові приміщення: підвалу площею 396,2 кв. м, першого поверху площею 1 415 кв. м та антресолі площею 126,3 кв. м на вул. Музейній, 1, а також підвалу площею 717 кв. м та першого поверху площею 103,9 кв. м на вул. Музейній, 3.

Крім цього, депутати не надали можливості озвучити позицію музейних працівників, попри те, що на сесію прийшла директор музею Зоряна Білик.

Водночас, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що розташована поруч Домініканська церква просить, аби всі приміщення належали їй. «Треба погодити це питання з Домініканською церквою та її настоятелем, адже, звичайно, музей дуже потрібен», – наголосив міський голова.