Консерваторія (№ 5)

Будинок (вул.Нижанківського, 5) споруджений в 1907 – 1909 р. (архіт. Т.Обмінський) у стилі сецесії для Технологічного інституту.

На бічному аттику встановлено цементні скульптури тесляра і ковали заввишки 4 м (скульптор В.Пшедвоєвський, 1908 р.).

Консерваторія (вул.Бойка, № 5). Тут в 1962 – 1979 рр. працював український композитор, педагог і музикознавець С.Ф.Людкевич, Герой соціалістичної праці. Меморіальна дошка 1981 р., скульптор В.Одрехівський [Львов: атлас туриста. – М.: 1989 г., с. 54].

У будинку № 5 до війни розміщувалася Вища школа закордонної торгівлі, Центральна спілка польського фабричного промислу й Технологічний інститут, від часів СРСР за цією адресою – Львівська національна музична академія ім. Миколи Лисенка (колишня консерваторія). На фасаді будівлі є меморіальна таблиця, яка сповіщає, що тут у 1962-1979 роках працював композитор Станіслав Людкевич.

Джерело: “”, 21 листопада 2008 року, № 172 (480)