2005 р. Мистецтво львівської сецесії

Будинок Торгово-промислової палати планувався у комплексі з Технологічним інститутом на вул. Бурлярда, 5 (тепер Музична академія ім. М. Лисенка на вул.Нижанківського, 1907-1909). Дві споруди сполучались через внутрішнє подвір’я. Архітектурний образ Технологічного інституту, створений вірогідно Обмінським, є вільним від класичних ремінісценцій та більш ліричним, але засади інтегративної взаємодії мистецтв тут ті самі. В фасад органічно введені великі 4-метрові фігури тесляра і коваля (виконані В. Пшедвоєвським в 1908 р. з цементу) та керамічний фриз фабрики Левинського. Інтер’єр з оригінальною структурою приміщень прикрашали вітражі з зображеннями на теми економіки Галичини, виконані у 1909 р. за картонами С. Матейка на фабриці С.Г. Желенського – зберігся один з цих вітражів на першому поверсі праворуч від входу. У цій же частині будинку поверхом вище знаходиться зал засідань (нині концертний) зі стелею, прикрашеною кесонами, розписами з квітковими мотивами (вірогідно, пензля Вигживальського) і бронзовими люстрами у формі суцвіття.

Джерело: Бірюльов Ю. Мистецтво львівської сецесії. – Льв.: Центр Європи, 2005 р., с. 97 – 98.