2007 р. 400-літню «козацьку» церкву у Львові захистили від вогню та червів

Дата: 27.04.2007

Сьогодні, 27 квітня, працівники фірми «Вогнеборець» провели благодійну акцію щодо захисту Свято-Троїцької церкви у Львові від вогню. На проведенні такого заходу наполягав міський голова Львова, проте коштів з міського бюджету не виділив.

Як зазначив у коментарі Західній інформаційній корпорації настоятель Свято-Троїцького храму о.Андрій Литвин, ініціював проведення захисних робіт – міський голова Львова Андрій Садовий. За такими проханнями настоятель та парафіяни храму зверталися до міської влади ще з 1994 року.

«Сьогодні працівники «Вогнеборця» обробили церкву спеціальним розчином, який на найближчі чотири роки гарантує її захист від вогню та різного роду червів. У нас була потреба, аби церкву обробили. Адже це дерев’яний храм, збудований ще 400 років тому козаками. У церкві збереглися надзвичайні старовинні розписи, які потрібно зберегти для наступних поколінь», – розповів настоятель церкви о.Андрій.

Заступник директора ПМП «Вогнеборець» Григорій Козловський розповів, що церкву Пресвятої Трійці обробляли засобом ДСА-1, що передбачає вогне- та біозахист. «Основний склад цього засобу – амонійні солі, сульфат амонію, і у якості антисептику використовується спеціальний розчин, функція якого полягає у захисті деревини від гниття», – сказав він.

Г.Козловський зауважив, що вартість обробки одного метра квадратного церкви становить 7 грн, з розрахунком 0,6л на метр квадратний. Тобто на проведення такої благодійної акції, фірма «Вогнеборець» вклала близько 1000 грн.

«Такі ж захисні роботи ми провели у капличці на вул.Кн.Ольги, у Стрийському районі Львівської області, мансардному приміщенні львівської міської ради, Головному вокзалі Львова, тощо», – зазначив заступник директора ПМП «Вогнеборець».

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»