2009 р. Наступного року вівтар “Голгофа” Вірменської церкви демонтують

Дата: 07.09.2009

“Наступного року спільно з Міністерством культури Польщі плануємо почати реставрацію вівтаря “Голгофа” Вірменської церкви. Спочатку вівтар демонтуємо і перенесемо в майстерню Національного музею у Львові ім. А. Шептицького, де реставруватимуть його”, – зазначила 7 вересня на брифінгу начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За її словами, реставрація вівтаря займе років два-три, за цей час потрібно буде укріпити і реставрувати частину будинку, до якого сьогодні “Голгофа” прилягає.

Нагадаємо, що раніше польський дослідник вівтаря “Голгофи” Анджей Казберу розповідав про проблеми та етапи реставрації вівтаря.

Композицію Голгофа з Вірменського собору реставрують у майстерні Національного музею у Львові

Наступного року спільно з Міністерством культури Польщі заплановані реставраційні роботи дерев’яної скульптурної групи «Голгофа», що у подвір’ї Вірменського собору у Львові. Як повідомила сьогодні, 7 вересня, під час брифінгу начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Ліля Онищенко, дерев’яний вівтар з композицією «Голгофа», швидше за все, перенесуть до майстерні Національного музею у Львові.

За словами Лілії Онищенко, реставрація скульптурної групи «Голгофа» (яка датується XVIII ст, – ЗІК) триватиме у найкращому випадку два, а то й три роки. Як повідомив депутат Львівської міської ради Вардкес Арзуманян, до цього часу перед містом стоїть одне велике завдання – провести реконструкцію будинку, на якому встановлений цей дерев’яний вівтар. За його словами, вже повинні були розпочатися проектні роботи щодо ремонту цього будинку.

Ліля Онищенко зазначила, що, власне, за цей час, поки реставруватимуть «Голгофу», місто й буде ремонтувати будинок.

«Західна інформаційна корпорація»