1909 р. Іконостас

1909 р. Іконостас

Розмір зображення: 692:968 піксел

Фото Бориса Костянтиновича Реріха (1885 – 1945) з експедиції 1909 р. (нині зберігається в Інституті мистецтвознавства, фольклору та етнографії в Києві). Опубліковано 6 листопада 2019 р.

На світлині під архівним № 29 (за нумерацією Б. Реріха № 17) зображено фраґмент центральної частини іконостасу Миколаївської церкви, “нової”, як зазначає Б. Реріх в анотації на її звороті. До кадру потрапили цокольний, намісний і, певно, празничний яруси. Видовжені пропорції композиційного членування іконостасу із застосуванням ордерної системи, окремі елементи вказують на час його створення (кінець XIX – початок XX ст.). [Марія Гончаренко Коментар до світлин архітектурних об’єктів Волині з архіву Бориса Реріха (10.11.2019 р.) ]