2011 р. Ремонт монастиря у Підгірцях на Львівщині перевірятимуть

Криниця на території монастиря у Підгірцях.

20 грудня депутати Львівської обласної ради прийняли звернення до голови Львівської облдержадміністрації вжити невідкладних заходів щодо ситуації з пам’яткою національного значення, монастирем 18 століття у с. Підгірці Бродівського району унаслідок проведення на його території ремонтних робіт.

Також постійним комісіям Львівської обласної ради доручено підготувати звернення до усіх уповноважених контролюючих органів здійснити перевірки якості робіт корпорацією «Львівбудінвест» на території монастиря та якості здійснення технічного нагляду за цими роботами.

Як повідомив під час сесії депутат Михайло Блавацький, який з іншими депутатами виїжджав у Підгірці, внаслідок проведення робіт з каналізування і водовідведення, нищиться сама пам’ятка. Води просочуються у її фундамент, вона сиріє, і по стінах проходять тріщини. Викликає підозру і цільовість освоєння коштів.

Зазначимо, на ремонт було виділено 5 млн грн.