2011 р. Скульптури з Підкаменя передадуть на реставрацію у Львівську галерею мистецтв

Дата: 24.03.2011

Цього тижня чотири скульптури з с. Підкамінь Бродівського району Львівщини планують передати на реставрацію у Львівську галерею мистецтв. Скільки коштуватиме реставрація скульптур, стане відомо після їх ретельного огляду фахівцями. Питання відновлення монастиря після стихійного лиха перебуває на постійному контролі голови Львівської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка, повідомили ЗІКу 24 березня у прес-службі ЛОДА.

Нагадаємо, через негоду і сильний вітер у ніч з 4 на 5 лютого цього року на дах дзвіниці монастиря впало риштування, внаслідок чого дві барокові скульптури авторства учнів Пінзеля були пошкоджені. Ще дві скульптури демонтували згодом. У монастирі селища Підкамінь уже повністю ліквідовано наслідки стихійного лиха, облаштовано довколишню територію. Найближчим часом там проведуть ремонт даху.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»