Церква св.Трійці

Церква св.Трійці

Церква св.Трійці збудована у 1748 р. (напис на одвірку північних дверей) – дерев’яна триверха, з окремою дзвіницею. Іконостас 4-ярусний різьблений. Шанована ікона божої матері. Парафія – на північ від дороги на Шаргород [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 728 – 729]. Візитація 1782 – 1783 рр. відзначає, що церква св.Трійці мала залізний дах [Зінченко А.Л. Акти візитації монастирів і костьолів 18 – 1 п.19 ст. як історичне джерело. – “Подільська старовина”, Вн., 1993 р., с. 211].