Таблиця з іменами загиблих

Фото Зенона Боровця і Богдана Тхора, 8 липня 2007 р.

Напис: «В 1939 – 1941 роках у Жовківському замку знаходився районний відділ НКВД – головний виконавець сталінських репресій на території району. Ним було депортовано в Сибір сотні сімей українців та поляків, звинувачених у нелояльності до радянської влади, сотні жителів Жовківщини ув’язнено.

23 – 28 червня 1941 року, перед захопленням Жовкви німецькими військами, в стінах замку відбулися трагічні події. Садистами із НКВД без суду і слідства було закатовано і розстріляно більше трьох десятків ув’язнених напередодні мешканців Жовкви і навколишніх сіл.

Віднайдені в камерах і кількох прихованих ямах на території та за мурами замку понвечені тіла безвинних жертв 29 червня 1941 року похоронені в цій спільній могилі.

Із закатованих в замку мешканців Жовкви двоє поховані родичами на цвинтарях:

Сало Марія, учителька в с. боянець