Бельгія

Бельгія (нід. België, фр. Belgique, нім. Belgien), офіційна назва: Королівство Бельгія — суверенна держава у Західній Європі. На півночі омивається Північним морем, на суходолі межує на півночі з Нідерландами, на сході — з Німеччиною і Люксембургом, на півдні — з Францією. Площа країни — 30 528 км² (139 місце у світі), населення — трохи більше 11,4 млн. осіб. За густотою населення (367 ос. на 1 км²) Бельгія посідає одне з перших місць у світі. Столиця та найбільше місто — Брюссель (нід. Brussel, фр. Bruxelles), населення якого становить 1,2 млн осіб. Серед інших великих міст слід виділити Антверпен, Левен, Мехелен, Гент, Брюгге та Льєж.

Українська греко-католицька церква в Брюсселі Адреса: церква Святого Володимира Van Overbekelaan 8 B-1080 Brussel

Літургії: неділя о 10:00 Священник: Олег Зимак ЧНІ

Українська греко-католицька церква в Генк Адреса: Halfmaartstraat 15 B-3000 Leuven

Літургії: субота о 18:00 Священник: Мар’ян Стецишин Контакти: Мар’ян Стецишин, tel. +32 474337609,

GENK-WATERSCHEI: H. Johannes de Doperkerk (Josif Slipyj Centrum) Binnenlaan 33 B – 3600 Genk-Waterschei

Українська греко-католицька церква в Лювені Адреса: Каплиця в Українському будинку Halfmaartstraat 15 B-3000 Leuven Літургії: неділя о 11:00 Священник: Микола Палюх Контакти: о. Микола Палюх, tel. +32 485949820

Українська греко-католицька церква в Вамі FIGUREK Adam, aalmoezenier Rue du Berchon 71 bis B – 7340 Colfontaine Tel. & Fax: (065) 66 91 80

Українська греко-католицька церква в Л’єжі Церква Покрови (en Outremeuse) Rue Puits-en-Sock 63 B-4020 Liège Настоятель: отець Петро Костюк Tél: (04) 342 11 71, (04) 223 39 10 Offices: dimanches et jours fériés, 9.30h., 10.00h. Ste Liturgie

Українська Автокефальна Православна церква в діаспорі Парафії в м. Генк та м. Моранж-Бусуа Владика Іван Деревянка Архієпископ УАПЦ в Західній Європі, Австралії та Новій Зеландії 2 Azalealaan, B2 bus 10, B-3600 Genk Tél: (328) 938 07 95

Православна церква Святого Архистратига Михаїла Настоятель – отець Віталій Деревянка Владика Іван Деревянка Pruimelaarstraat 7 B-3530 Houthalen-Helchteren Tél: (328) 938 07 95 E-mail: vitaliderewianka@dxadsl.be

Асоціація "Свята Софія" Створена у 1948 році Голова – Фірман Петро Binnenlaan 33 B-3600 Genk, Belgique Tél: (32) 473969825, Fax: (32) 89845177 E-mail: firman@firman.be

Апостольська візитатура для українців Бельгії Створена у 1960 році Голова – Бойко Іван Half-Maartstraat, 15 B-3000 Leuven Tél: (32) 016/22 48 71, Tél/Fax privé: 02/377 45 25

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".