Австралія

Австралія, або Австралійський Союз (англ. Commonwealth of Australia]) — незалежна федеративна держава, що знаходиться у Південній півкулі й повністю займає однойменний материк, прилеглий великий острів Тасманія на півдні й численні дрібні навколо, серед яких Норфолк і Лорд-Гав у Тихому океані, Кокосові острови в Індійському та інші. Площа країни дорівнює 7 688 287 км², 6-те місце серед країн світу і перше серед країн Океанії. Австралія на півночі відділена від Папуа — Нової Гвінеї водами Торресової протоки, Тиморського і Арафурського морів від Індонезії та Східного Тимору; на сході — водами Коралового моря від Соломонових Островів, Вануату і Нової Каледонії (Франція); на південному сході — водами Тасманового моря від Нової Зеландії.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця".