Фромборк (Frombork) м-ко

Фромборк відомий фортифікованою базиликою на кафедральному взгір’ї, пов’язаною з діяльністю Миколая Коперніка. Саме тут він похований. У містечку знаходиться аутентична будівля шпиталю св. Духа з готичною каплицею св. Анни, що походить з першої половини XV ст. Заклад будувався поетапно. Це єдиний пам’ятник доброчинності в Польщі, який зберігся в незмінному вигляді з п. п. XVІII ст.

Архідіцеціальний молодіжний осередок Карітасу Вармінської архідіцезії за адресою , став місцем перебування дітей з України. У березні 2022 р. Карітас до Фромборка приїхала група 36 військових біженців з України. В їх числі було 32 дітей i 4 дорослих. Ц були кілька багатодітних родин.

В 2023 р. в Фромборському музеї Миколая Коперника була презентована колекція нумізматичних матеріалів пов'язаних з Миколаєм Коперником з колекції Ореста Пашкович (інженера, імовірно українського походження).