Цехові жетони

Цехові жетони

Розмір зображення: 800:1200 піксел

Експонати музею у місті Кам’янець-Подільський. Фото Стефана Таранушенка і Павла Жолтовського з експедиції Харківського музею українського мистецтва. 1920-і рр. (?) Опубліковано 15.03.2020 р.

Верхній ряд: жетони кам’янецьких цехів (всі католицькі, на другому польський напис «Табличка Томаша Зборовського», зображено мабуть св. Фому; на третьому і четвертому – апостол Андрій).

Середній ряд: ліворуч – жетон Зіньківського «молодшого братства» 1802 р. (напис кирилицею: «Сия циха церкви Покровской Зиньковской молодшого братства сооружена 1802 года марта ІН [18?] дня»); в центрі – знак кам’янецького цеху 1820 р.; праворуч – жетон Зіньківського цеху 1764 р. (із зображенням Покрови).

Нижній ряд: ліворуч – жетон Кам’янецького цеху дерев’яних виробів 1764 р. (із зображенням святого); праворуч – жетон Кам’янецького цеху 1745 р. (із зображенням хреста).