2008 р. Пожежа у Лаврі не дісталася до книг

Дата: 12.06.2008

До кінця дня 12 червня рятувальники МНС оперативно ліквідували пожежу на території Києво-Печерської Лаври, повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. За його словами, жертв і потерпілих нема. Загрози Історичній бібліотеці та музею, поблизу яких був осередок пожежі, також немає. Жодну книжку вогнем і водою не пошкоджено, передає «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 12 червня приблизно о 16:30 до Головного управління МНС у Києві надійшло повідомлення про пожежу у корпусі № 23 Національного історико-архітектурного заповідника «Києво-Печерська Лавра». За попередніми даними, загоряння виникло на крівлі куполу згаданої будівлі внаслідок удару блискавки. На місце за підвищеним номером виклику оперативно прибули 8 пожежно-рятувальних відділень МНС та 11 одиниць спеціальної техніки.

О 17:30 пожежу локалізували, а о 17:40 – повністю ліквідували. За попередніми даними, вогнем було охоплено майже 100 квадратних метрів крівлі.

Джерело: «ForUm»