2008 р. Пожежа в Лаврі спричинила збитки на мільйони

Олена Вальчук

Дата: 18.06.2008

Кілька мільйонів гривень необхідно буде витратити на повне відновлення історичної бібліотеки в Києво-Печерському заповіднику після пожежі. Точної суми відшкодувань генеральний директор Сергій Кролевець поки що не називає. Із його слів, допомогу на відновлення бібліотеки вже запропонували Національний банк України та ”Укргазбанк”. Нацбанк також готовий тимчасово надати свої сховища задля збереження унікальних документів і книг. Аби вони були в належних умовах до відновлення приміщень бібліотеки.

Дотепер тисячі врятованих від пожежі книг лежать у сусідньому приміщенні книгозбірні. Їх перенесуть на колишнє місце лише після того, як приміщення відремонтують і заново прокладуть у ньому електропроводку.

Минулого четверга о 16.30 від удару блискавки загорілася баня Державної історичної бібліотеки на території Києво-Печерської Лаври, на вул. Мазепи, 21. Цінні книги врятували. Під час пожежі ніхто не постраждав.

Джерело: “Газета по-українськи”