2011 р. Суд зупинив будівництво біля Софії

Адміністративний суд Києва прийняв ухвалу про зупинення будівельних робіт по вулиці Олеся Гончара, 17-23. Заборона прийнята на час розгляду справи щодо рішення Київради про виділення землі під будівництво житлового комплексу у буферній зоні Національного історико-культурного заповідника Софія Київська, заявила голова фракції “БЮТ-Батьківщина” у Київраді Тетяна Меліхова.

“Задля припинення цього будівництва було прийнято вже купу рішень: і заяви президента, і рішення Київради про призупинення будівництва у центрі міста і протести ЮНЕСКО та громадськості, але будівельники будували і будували. Безумовно, ухвала суду про зупинення будівництва важлива, але чи звернуть на це увагу забудовники не відомо”, – заявила Меліхова.

Депутат нагадала, що попередня аналогічна ухвала Шевченківського районного суду ніяк не вплинула на діяльність будівельників.

“Для забудовників закон не писаний, і тому у цій справі йдеться не про рішення президента, Київради чи суду, а про те, чи існує закулісна домовленість про припинення будівництва між забудовником і владою”, – висловила припущення депутат.

Вона додала, що фракція “БЮТ-Батьківщина” вноситиме на президію Київради проект рішення про відміну рішення Київради, яким у 2004 році було виділено земельну ділянку на вул. Гончара, 17-23 в буферній зоні Софії Київської для будівництва висотного житлового будинку з підземним паркінгом.